15MIN KENNISMAKINGSGESPREK
15MIN KENNISMAKINGSGESPREK
The Business Adventure

Hey! ik ben Fanny

Science-based hondencoach,
h
ondenmoeder, paardenmeisje,
wandelaar, kampeerster,
boekendraak en F1-fan!

Ik help hondenouders in het opvoeden van hun puppy en het trainen van hun reactieve hond zonder dwang, pijn of straffen

Hondsgezind - mijn verhaal

MIJN VERHAAL

Ik heb altijd al met honden samen geleefd - lekker cliché voor een hondencoach, niet ;) - wat mij motiveerde om hen beter te begrijpen. Het werd me snel duidelijk dat ik anderen wou helpen in het begrijpen en begeleiden van hun hond.

Acht jaar geleden begon ik met de 1:1 begeleiding, niet alleen van puppyouders maar ook van hondenouders die probleemgedrag ervaarden met hun hond. In dat laatste zag ik snel een rode draad; een hond die thuis ge-wel-dig was, maar eenmaal de leiband aan was en ze op straat wandelden, trok de hond hard aan de lijn en ging die blaffen naar andere honden, voorbijgangers en fietsers.
Daar heb ik dan mijn focus op gelegd en nu doe ik niets liever dan die mensen met hun reactieve hond verder te helpen. En ik sprinkle er graag ook puppyopvoeding bij, want voorkomen is beter dan genezen ;)

Ik ben niet in het wilde weg anderen beginnen helpen, ik heb hiervoor meerdere jaren verschillende opleidingen gevolgd. En ik blijf me steeds bijscholen. Mijn programma is gebaseerd op begrip, geduld en beloning. Ik geloof sterk in de kracht van positieve bekrachtiging en het opbouwen van een sterke band tussen hond en mens. Door middel van duidelijke communicatie en consistente training kunnen we samen werken aan het ontwikkelen van gewenst gedrag en het oplossen van eventuele problemen. Ik sta altijd klaar om te helpen en ben er om te ondersteunen bij elke stap van dit prachtig avontuur genaamd hondenopvoeding!

 Fanny 

“Before you get a dog, you can’t quite imagine what living with one might be like;
afterwards, you can’t imagine living any other way.”

– Caroline Knapp

MIJN GEZINNETJE

Samen met Vincent deel ik mijn leven met Floki, Hanako en Misaki (onze drie fantastische honden), en Hryssa en Cana (onze twee geweldige paarden). 

Stuk voor stuk hebben onze dieren mij elk iets nieuws bij geleerd. Zij hebben mij in de praktijk aangeleerd alles wat ik in al die opleidingen al in theorie ontdekte; geduld, beloningsgericht, duidelijke communicatie zorgen ervoor dat je een geweldige band krijgt met jouw hond en dat zorgt weer op zijn buurt dat je alles samen aankunt (mits de juiste kennis en sturing).

 

Placeholder Image
Placeholder Image

 En met vier van de vijf dieren die bekend staan als "koppig", "eigenwijs", "luistert niet" (eigenlijk zijn dit rassen die al jaren gefokt zijn om hun plan te trekken en niet staan te wachten op sturing van ons), heb ik alle mogelijk lessen gehad in omdenken als het gaat om opvoeden en trainen van alle type honden.

Maar meer dan dat, een hond is meer dan enkel zijn gedrag is. Dat heb ik met Misaki op de harde manier mogen ervaren. Haar probleem gedrag had een neurologische oorsprong, iets dat lang geduurd heeft alvorens we de remedie voor haar konden vinden. Nu een hele tijd later ben ik nog steeds met haar training bezig, slow and steady gaat de vooruitgang, maar oh, wat doet ze haar best om met mij samen te werken.
Gedrag heeft steeds een reden; zij het nu pijn, ongemak, jeuk of verandering. Daarom is het mijn passie om mensen te begeleiden in het begrijpen van hun hond, want als je iets niet begrijpt, dan kan je helpen in de verandering.

Mijn Filosofie

  • Alle training en opvoeding voor honden is er voor hun eigen veiligheid & welzijn en om mee te draaien in het huishouden en de maatschappij
  • Een hond is een gezinslid
  • Een band hebben met een hond is belangrijk. Die band ontstaat in de eerste instantie door een opvoeding te hanteren die focust op wat de hond wĂ©l goed doet.
  • Ik geniet elke dag van mijn beestenboel, ook van de slechte momenten, want dat zijn later dan weer grappige verhalen

Fanny Fun Facts

  • Als ik jonger was wou ik psycholoog worden, je kon net niet een light bulb boven mijn hoofd zien toen ik besefte dat je dat ook voor honden kon zijn
  • Mijn favoriete drankje is thee, zowel koud als warm
  • Bucketlist: Aurora Borealis & de Melkweg zien
  • Ik hou van foto's trekken; van landschappen en de natuur, maar vooral bloemetjes die in bloei staan. Deze eisen naast de foto's van mijn honden en paarden een groot deel van de opslag van mijn telefoon
Powered by Kajabi